Pensionsophold

Det er meget forskelligt, hvordan dyr reagerer på pensionsophold. Nogle dyr er utrolig stressede uanset hvor god pensionen er, mens andre er fuldstændig upåvirkede.

Tag på besøg

Skal man kunne efterlade sit dyr med god samvittighed, er det derfor en god ide at besøge stedet først.
Er der tale om ophold af længere varighed, kan det være en god ide at tage et lidt kortere ophold forud for, for at se hvordan dyret reagerer på det. Det er ikke rart at komme hjem fra 14 dages ferie og finde ud af at dyret ikke har spist ordentligt eller har været stresset.

Når du besøger pensionen skal man selvfølgelig have en god fornemmelse, føle sig tryg ved stedet og personalet men husk også at spørge ind til:

  • Hvad der fodres med?
Må man evt. medbringe eget foder. Ofte en god ide, men især vigtigt hvis dyret er på diæt.

  • Hvor og hvordan luftes dyret- er der tid til klap og hygge?

Nogle hunde er vant til meget motion og skal selvsagt have mulighed for det, mens det for andre er knap så vigtigt.
Katte har også brug for social kontakt og leg og det er vigtigt at de får dette behov opfyldt.

  • Hvor meget "trafik" er der i pensionen?
Er der f.eks. begrænsede tidsrum hvor dyr afleveres og hentes? Dette giver mere ro for dyrene.

  • Kan dyrene komme i fysisk kontakt?

  • Hvilke vacciner er der behov for?

Vaccinationer

Nogle pensioner kræver kun almindelig vaccination for hundesyge, parvovirus, smitsom leverbetændelse mens andre også kræver specifik vaccination for kennelhoste.
Vær opmærksom på, at hvis din hund ikke tidligere er vaccineret skal den vaccineres 2 gange med 1 måneds mellemrum for at være ordentligt beskyttet. Der er først beskyttende antistofniveau efter 14 dage.

Kennelhoste er en smitsom sygdom som smitter fra før dyret er sygt og i lang tid efter udbrud. Det er nærmest umuligt for pensionen at gardere sig mod smitte og derfor kan det være en rigtig god ide at få hunden vaccineret for dette.
Vaccinen gives i næsen og kan gives så sent som 72 timer før opholdet. Den skal kun gives 1 gang og holder 1 år.
Kennelhoste kaldes kennelhoste, fordi det er en luftbåren og meget smitsom infektion, som oftest rammer hunde der har været i pension, på udstilling, konkurrence eller lignende.

Til kattene kræves kun vaccination mod kattesyge, katteinfluenza evt. inkl. chlamydia.

Mod uro og angst
Zylkene er et kosttilskud baseret på mælkeprotein som virker beroligende uden at sløve dyret. Det kan være en rigtig god ide at bruge zylkene i dagene op til og under opholdet- især hvis man ikke ved hvordan dyret vil reagere. Du kan læse mere om zylkene her. Zylkene forhandles kun hos dyrlæger.