Dyrene med på ferie

Det er dejligt at have kæledyret med på ferie, men det stiller krav til ejer.

Inden man vælger at tage sit dyr med, bør man tænke over:

  • Hvor dyret skal være, hvis man skal på museum/indkøb/forlystelser
Tænk over at det kan sætte store begrænsninger for Jeres ferie, hvis dyret er med. Det kan være meget stressende for dyret at blive efterladt i en fremmed lejlighed/sommerhus/andet.

  • Hvor dyret skal finde ro og hvile. Medbring gerne dyrets egen kurv og tæpper. Er hunden eller katten vant til en transportkasse kan dette være dens velkendte base.

  • Skal i rejse ud af landet?
Evt. en sviptur til Sverige/Norge/Tyskland? I så fald læs mere her

  • Hvor skal dyret være under transporten?
I bil er dyret "rejsegods" og skal sikres som sådant. Det betyder kort sagt, at dyret ikke må kunne rutsje rundt og blive til fare. Små hunde og katte sikres bedst i en transportkasse stående bag sædet, mens større hunde er bedst sikret i bagagerummet, evt. i transportkasse men med afgrænsning til selve kabinen.

Husk også at en bil meget hurtigt bliver livstruende varm, hvis dyret efterlades heri.
Der fås kroge som muliggør, at man efterlader bagklappen på klem, mens bilen er låst men denne er ikke tilstrækkelig, hvis det er rigtig varmt.
Sørg også for, at dyret har adgang til vand under såvel køretur som pause. Især på de varme dage tabes hurtigt meget væske.
Der fås vandskåle som er designet, så de ikke skvulper over ved kørsel.

  • Problemer med køresyge?Der findes Zylkene og Cerenia som har effekt på køresyge. Hvilken vi vælger er individuelt. Kontakt gerne klinikken for råd mod køresyge.