Buddhas hale gør ondt

10 år gamle Buddha kom i dag på akut besøg, da han havde ondt i sin hale.
Buddha har en lang historie i klinikken, hvor han kom første gang som 12 uger gammel hvalp med et øje, der var hoppet ud af øjenkammeret. Dette blev sat på plads og er helet fint, men har givet Buddha et nedsat syn på hans venstre øje.
I dag var problemet et andet- nemlig en knude på halen, som pludselig var blevet stærkt generende. Buddha havde haft knuden i mindst 5 år og aldrig haft problemer med den. Nu over weekenden var knuden pludselig blevet øm og Buddha slikkede intenst på den. Ejer havde bemærket, at det lugtede lidt og Buddha var begyndt at blive skidt tilpas.
Halen var så øm, at vi var nødt til at give Buddha lidt beroligende for at kigge nærmere på det.
Knuden var ca 4x3 cm helt spændt, rød og væskende med små områder, hvor vævet så næsten dødt ud. Vi besluttede at udtage en vævsprøve, så vi kunne planlægge en kirurgisk fjernelse af knuden. Hvor meget væv der skulle fjernes med knuden afhænger af hvilken type knude, der er tale om.
Det der blev udtaget havde konsistens som talg og derfor forsøgte vi at presse indholdet ud. Et lille snit blev lagt og en lille tot HÅR tittede ud af knuden. Med lidt forsigtig træk kunne vi fjerne en stor klump hår og knuden var herefter kun en tynd kapsel af hud.
Denne blev renset op og Buddha blev behandlet med antibiotika og smertestillende medicin. Når der er faldet ro over infektionen, vil vi gå ind og fjerne kapslen.
Præcis årsagen til knuden- om hårvæksten har været årsag til knudens dannelse eller om det er en talgkirtelknude ved vi ikke. Og det gør nok heller ikke så meget, problemet blev i hvert fald løst
Buddha blev klippet og fik klippet negle, mens han var bedøvet, og var hurtigt frisk og glad igen.

Buddhas knude
Buddhas knude
Indholdet- hår og talg
Indholdet- hår og talg