< Tilbage

Ny flåtbåren sygdom i Danmark08-05-2013 - 11:44

En ny undersøgelse har fundet Babesia i 7% af undersøgte flåter.

Babesia er en blodparasit, som kan inficere både dyr og mennesker. Tidligere så man stort set kun Babesia hos hunde som har været i Sydeuropa eller hunde som var importeret.

I en ny dansk undersøgelse har fundet en forekomst på 7 % i flåterne, hvilket tyder på at Babesia ikke længere er et "eksotisk" fænomen.

Babesia kan give svær blodmangel og organskader pga. betændelsestilstande. Babesia kan som mange af de andre flåtbårne sygdomme smitte både dyr og mennesker.

Forekomst af TBE virus i danske flåter (tick born encephalitis/flåtbåren hjernebetændelse) er tilsyneladende også stigende. Tidligere fandt man stort set kun TBE på Bornholm. Læs mere om TBE her. 

Flåtsæsonen er startet så det er vigtigt at pille eventuelle flåter af så hurtigt som muligt. Nogle sygdomme smitter imidlertid med det samme flåten bider sig på (TBE) og derfor er det en fordel at vælge et middel som virker afskrækkende på flåterne.

Du kan læse mere om flåter, flåtbårne sygdomme og forebyggelse af flåter her.

Hvis du har lyst til at læse mere om den nye undersøgelse hvor man fandt Babesia kan du læse mere på videnskab.dk ved at følge dette link.

 

< Tilbage