< Tilbage

Kattens Værn30-01-2018 - 10:48

Viborg kommune samarbejder 

Fra den 1. marts 2018 har Viborg kommune (endelig) indgået en aftale med kattens værn vedrørende herreløse katte i kommunen.

Det betyder, at Kattens Værn, i samarbejde med Viborg kommune, kan hjælpe borgere i Viborg kommune med indfangning af vilde og herreløse katte.

 

Kattens Værn har mulighed for at indfange kattene i fælder og herefter vurdere om kattene skal aflives eller om de har en fremtid på enten internat eller som genudsætningskat.

Det kan, især i landområderne, være en god ide at genudsætte enkelte af de vilde katte efter neutralisation og øremærkning. Formålet med dette er, at undgå at nye vilde katte slår sig ned i området og samtidig kan katten være til nytte ved at holde mus og rotter nede.

En sådan genudsætningskat skal have en fodervært tilknyttet, som forpligter sig til at tage ansvar for kattens sundhed og fodring.

Rødkærsbro Dyreklinik er samarbejdsklinik med Kattens Værn, og det betyder, at vi modtager de vilde katte til neutralisation, id-mærkning, vaccination og øvrig nødvendig behandling. Det kan du læse mere om her.

 

Hvis man som borger synes man har et problem med herreløse katte, kan man kontakte Kattens Værn, som vil hjælpe med at løse problemet. 

 

Du kan læse mere om Kattens Værn her

< Tilbage